logo
امروز : سه شنبه ۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۴ ساعت ۱۷:۵۷
[ شناسه خبر : ۴۵۵۴۶ ] [ مدت زمان تقریبی برای مطالعه : 2 دقیقه ]
رئیس امور فنی و عمرانی بنیاد مسکن زنجان:

روند مهاجرت از روستاهای زنجان نگران‌کننده است

روند-مهاجرت-از-روستاهای-زنجان-نگران‌کننده-است-
رئیس امور فنی و مطالعات عمرانی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان زنجان گفت: ۱۳۲ روستا در استان زنجان به‌عنوان روستاهای خالی از سکنه ثبت شده‌اند که نشان‌دهنده روند نگران‌کننده مهاجرت از روستاها در سال‌های اخیر است.

حمید احمدی در گفتگو با خبرنگار گروه اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی «موج‌رسا»؛ اظهار داشت: طبق آخرین سرشماری عمومی نفوس و مسکن که در سال ۱۳۹۵ توسط مرکز آمار ایران انجام شده است، استان زنجان دارای یک هزار و ۱۷۵ آبادی شناسایی‌شده است.

بیشتر بخوانید

وی با بیان اینکه از این تعداد ۱۴۰ مورد شامل مکان‌هایی همچون دانشگاه‌ها، شهرک‌های صنعتی، ایستگاه‌های راه‌آهن، شرکت‌ها و سایر تأسیسات مشابه هستند که در قالب مکان یا مزرعه تعریف می‌شوند و به‌عنوان سکونتگاه دائمی خانوار روستایی تلقی نمی‌شود، افزود: ۱۳۲ روستا در این استان به‌عنوان روستاهای خالی از سکنه ثبت شده‌اند که نشان‌دهنده روند نگران‌کننده مهاجرت از روستاها در سال‌های اخیر است.

رئیس امور فنی و مطالعات عمرانی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان زنجان با تأکید بر اینکه بر این اساس می‌توان گفت حدود ۱۳ درصد از روستاهای استان زنجان در طول سال‌های گذشته به‌دلایل مختلفی خالی از سکنه شده‌اند، گفت: در حال حاضر تنها ۹۰۳ روستای دارای سکنه در این استان باقی مانده است.

وی با اشاره به اینکه  این آمار حاکی از یک چالش جدی در حوزه توسعه روستایی و پایداری جمعیت در مناطق کم‌تر توسعه‌یافته است، اضافه‌ کرد: عوامل متعددی در خالی شدن این روستاها نقش داشته‌اند. از مهم‌ترین دلایل می‌توان به تداوم خشکسالی در سال‌های اخیر اشاره کرد که تأثیر مستقیمی بر کشاورزی، دامداری و منابع معیشتی خانوارهای روستایی گذاشته است.

رئیس امور فنی و مطالعات عمرانی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان زنجان عنوان کرد: علاوه بر آن صعب‌العبور بودن راه‌های دسترسی، کمبود خدمات زیربنایی مانند آب، برق، گاز و راه روستایی و فقدان خدمات روبنایی همچون آموزش، بهداشت و ارتباطات، از دیگر عوامل مؤثر بر این مهاجرت‌ها بوده‌اند.

احمدی با بیان اینکه در کنار این موارد موضوع اشتغال نیز از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است، بیان کرد: نبود فرصت‌های شغلی پایدار و درآمدزا در روستاها موجب شده تا بسیاری از جوانان برای یافتن کار به شهرها مهاجرت کنند.

وی ادامه داد: این روند در نهایت به کاهش جمعیت فعال و ساکن در روستاها و افزایش نرخ تخلیه سکونتگاه‌های روستایی انجامیده است.

رئیس امور فنی و مطالعات عمرانی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان زنجان با اشاره به اینکه در حال حاضر به‌دلیل نبود زیرساخت‌های اولیه و اساسی، بنیاد مسکن انقلاب اسلامی هیچ‌گونه تسهیلاتی برای روستاهای خالی از سکنه ارائه نمی‌دهد، افزود: این موضوع نشان می‌دهد که احیای این روستاها نیازمند برنامه‌ریزی جامع، سرمایه‌گذاری هدفمند و توسعه زیرساخت‌ها پیش از هرگونه ارائه تسهیلات است.

انتهای خبر/

فرم ارسال نظر